Avem TripAdvisor pentru calificative de la oameni legate de locatii unde sa calatoresti, avem Yelp pentru calificative de la oameni legate de comportamentul si interactiunea companiilor mai mari sau mai mici.

In situatia in care asigurarea RCA costa diferit pentru masinile care au avut sau nu accident in ultimii ani ni se pare firesc sa existe posibilitatea ca oamenii sa poata acorda si ei calificative masinilor care circula in trafic.

Cum poti recunoaste public un comportament frumos si politicos in trafic? Haideti sa creem o baza de date generata de oameni unde sa putem atat lauda faptele bune cat si sa denuntam coportamentele nepotrivite. E in puterea noastra sa centralizam si sa contorizam reputatia masinilor.

Avem nevoie de o interfata (preferabil aplicatie de mobil) care sa permita oamenilor sa isi creeze cont, sa identifice dupa numarul de inmatriculare masina a carui actiuni l-au impresionat, pozitiv sau negativ, si sa ii scrie un calificativ.

Aceasta reputatie a masinii poate fi foarte utila din urmatoarele considerente:
- e relevanta pentru asiguratori atunci cand fac o cotatitie pentru asigurarea RCA sau Casco
- e relevanta cand cumperi o masina si vrei sa vezi cum s-a comportat in trafic (o masina cu o reputatie rea e mult mai probabil sa fi avut accidente)
- e relevanta pentru companii sa vada cum se comporta soferii lor in trafic
- e relevanta pentru soferi sa vada feedback-ul comportamentului lor in trafic
- e relevant pentru politie sa vada parerea oamenilor despre masinile pe care le opres in trafic
- e relevant pentru modul in care se impoziteaza masinile

Daca ne poti ajuta sa o construim, daca ne poti ajuta sa o promovam sau daca vrei sa o folosesti si vrei sa te anuntam cand e gata te rog sa ne scrii la victor@iovi.ro