Tuturor ne plac drumurile. Inceputurile de drum cu gandul la o tinta precisa, si totusi, incepem un drum de dragul calatoriei. Si chiar daca drumul ni-l alegem singuri, calatorim intotdeauna cu altcineva, cu partenerii nostrii de drum. Pe sosea, credem sau nu depindem de cei din jurul nostrum, de increderea in noi si de increderea pe care le-o acordam orbeste celorlalti, fara sa stim cum sunt, cum nu sunt, ci doar cum ne-am dori sa fie. In trafic suntem, existam, ne deplasam datorita celorlalti.

Proiectul pe drumul cel bun s-a nascut din ideea de a impartasi impreuna, cat mai multi, siguranta ca ne comportam in trafic, pe sosea, cu responsabilitatea cuvenita pentru viata noastra si pentru viata celorlalti, ca respectam un cod, de data aceasta scris, prin intermediul unor stickere, lipite pe portbagajul sau luneta masinii, care exprima sugestiv, prin cateva randuri, un mesaj menit sa ne aminteasca ca nu suntem stapanii soselelor ci parteneri intr-o calatorie pe care ne-o dorim sigura, frumoasa si cu atingerea destinatiei.

Asadar, daca am fost macar o data cel putin deranjati, de partenerii nostri de calatorie (si e cam greu sa nu se fi intamplat acest lucru), daca dorim sa-i inspiram pe ceilalti soferi, sa ne acordam unii altora respect si sa incepem sa fim egali pe sosele va invitam sa faceti acel mic prim pas, cel mai important la inceperea unei calatorii si sa intrati pe www.pedrumulcelbun.ro , sa ne contactati si sa ne spuneti: “Da! Vreau sa imi lipesc pe masina mea un sticker”…

Sper sa reusim sa ne bucuram de calatorie, fara sa ne focalizam obsesiv pe destinatie, iar data viitoare cand vom porni din nou la drum sa fim mai putin nerabdatori sa ajungem la capat avand un sticker pedrumulcelbun pe masina prin care sa aratam, ca noi, ne facem datoria fata de noi insine si respectam bunele maniere la volan.

Anca CÎMPAN